Διάσκεψη τύπου παρουσίασης του έργου

 

Διάσκεψη τύπου παρουσίασης του έργου «Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών (ενήλικες)»

Πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαϊου 2019 στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία, διάσκεψη Τύπου για την παρουσίαση του έργου «Πρόγραμμα Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών (ενήλικες)» που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου – ΠΕΟ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το έργο αφορά στη διοργάνωση προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες υπηκόους τρίτων χωρών (ΥΤΧ). Τα μαθήματα εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας βελτίωσης της επικοινωνιακής ικανότητας των ΥΤΧ μέσα από την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων στην ελληνική γλώσσα με έμφαση στην απλή προφορική και γραπτή επικοινωνία, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία ένταξης τους στην κυπριακή κοινωνία και προληφθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός τους.

Τα μαθήματα θα προσφέρονται δωρεάν σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Συνολικά θα συμμετέχουν 470 άτομα σε όλη την Κύπρο (αστικές και αγροτικές περιοχές) ενώ θα προσφέρονται μαθήματα και στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας (ΚΥΦΑΔΠ) στην Κοφίνου.

Για να παρακολουθήσετε τις ομιλίες από τους κύριο Πετρίδη, κύριο Κυρίτση και κύριο Καλοσυνάτο καθώς επίσης και τις βραβεύσεις των δυο εκ των τριών νικητών του διαγωνισμού σχεδιασμού λογοτύπου για το έργο, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πετρίδη παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για την ομιλία του Γ.Δ ΙΝΕΚ-ΠΕΟ και συντονιστή έργου κ. Καλοσυνάτου, παρακαλώ πατήστε εδώ.