Παρουσίαση της «Έκθεσης για την Οικονομία και την Απασχόληση 2016»

Παρουσιάστηκε σήμερα στις 10.00π.μ. η Έκθεση για την Οικονομία και την Απασχόληση 2016 του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου ΠΕΟ στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρη Συλλούρη, στελεχών της ΠΕΟ, εκπροσώπων οργανώσεων των κοινωνικών εταίρων, κομμάτων, δημόσιων υπηρεσιών και πολλών άλλων κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων.

Η Έκθεση για την Οικονομία και την Απασχόληση του 2016, πέραν από τους σχετικούς με το ΑΕΠ, τους μισθούς, την απασχόληση, την παραγωγικότητα, τις επενδύσεις, εξετάζει την προσαρμογή της οικονομίας μετά το μνημόνιο, τη διανομή του εισοδήματος, τους δείκτες φτώχειας και υλικής στέρησης. Η έκθεση εξετάζει επίσης τα δημόσια οικονομικά, το δημόσιο χρέος και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τέλος, η φετινή έκθεση συζητά ζητήματα σχετικά με την ανάπτυξη του κυπριακού τουρισμού.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης παρουσίασης της «Έκθεσης για την Οικονομία και την Απασχόληση 2016» έγινε από  τον Πάμπη Κυρίτση, Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΝΕΚ και Γ.Γ. της ΠΕΟ, ενώ την βασικά συμπεράσματα της Έκθεσης παρουσίασε ο Ηλίας Ιωακείμογλου, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΝΕΚ-ΠΕΟ.

Για να διαβάσετε το καλωσόρισμα από το Γενικό Διευθυντή του ΙΝΕΚ ΠΕΟ Παύλο Καλοσυνάτο, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε το άνοιγμα από το Γ.Γ της ΠΕΟ και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΙΝΕΚ-ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την Έκθεση για την Οικονομία και Απασχόληση του 2016, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε τα βασικά ευρήματα της Έκθεσης, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: 22877673